test

 

När jag var liten var min närmsta granne en konstnär. Jag minns honom som snäll och lite konstig där han stod i sina shorts och målade tavlor i trädgården. Enligt mamma tyckte han mycket om att prata med mig och min lillebror och vi fick gärna måla med honom. Han döpte om mig till Chattarina för att jag pratade så mycket.

 skisser

Orust Waldorfskola
Jag har bott större delen av mitt liv på Orust och har gått hela grundskolan på Orust Waldorfskola. Skolan gav oss elever mycket utrymme för att vara kreativa och använda vår fantasi. Vi fick till exempel skapa våra egna läroböcker genom att skriva ned det vi lärt oss på lektionerna i böcker vi själva varit med att slå hål i och binda. Då fick vi repetera allt en extra gång och samtidigt själva skapa något. Vill du veta mer om Waldorfskolor och waldorfpedagogik är så kan du klicka HÄR.

Göteborgs Konstskola 2008 – 2010
Jag har alltid haft ett intresse för att teckna och ett år efter att jag gått ut gymnasiet kom jag in på Göteborgs Konstskolas tvååriga utbildning med inriktningen Måleri. Där träffade jag många fina människor och lärde mig att se på saker på ett nytt sätt. Bara för att jag betraktar något betyder det inte att jag ser det. Under dessa två år utvecklades jag väldigt mycket i mitt måleri och bildskapande.

Mälardalens Högskola 2010 – 2013
Hösten 2010 flyttade jag från Orust till Eskilstuna för att studera Informativ Illustration vid Mälardalens högskola. Högskolan var en helt ny värld med mycket nya intryck. Dessa tre år gav ett stort fokus på att informera med hjälp av bilder. Skolan hjälpte oss att ifrågasätta de val vi gjort när vi skapat bilden? Varför den här vinkeln? Varför den här färgen? En bild eller flera?

DaniDesign
År 2012 startade jag parallellt till studierna mitt företag DaniDesign genom vilket jag nu säljer mina tjänster som illustratör/konstnär. Under förra året gjorde jag ett par illustrationer till historiska böcker och en mindre karta till Populär Historia.

Jag har också gjort en illustration till Västmanlands Lokaltrafik som nu återfinns på höstens tidtabell.

måla